TŰZIFA

RENDELÉS  TŰZIFA RENDELÉS

  tomasszenczi@gmail.com

  +421 907 050 526
  +421 905 786 270

  Garantált mennyiségű tűzifa

  Csomagolásának köszönhetően Ön mindig azonos mennyiségű tüzifát vásárol nálunk. Így kitapasztalható, kiszámíthatóbb a fogyasztás. Nálunk nincs trükközés sem ámítás, hogy először kicsit többet aztán mindig kevesebbet kap a vevő…Nálunk a nagy csomag mindig ugyanolyan nagy marad.

  Na de mennyi van a csomagban???

  Ez az egyik leggyakoribb kérdés, melyet a kedves vásárlóink, utólag saját maguk meg is szokták válaszolni. A következő képpen: SOK! Több mint gondoltuk! Akik már vásároltak a Szenczi Wood csapatától hálós csomagolt tüzifát, kellemesen meglepődtek a minőség mellett a mennyiségtől is.

  Miért ilyen sok?

  A képen 1 csomag tüzifa van szétbontva.

  180 cm magas, 1900 literes hordóba töltjük – púpozva. Amennyi csak belefér. Továbbá minden egyes csomagban többször is eligazítjuk a tüzifát. Nemcsak azért, hogy biztonságos legyen a szállítás során, hanem azért is, hogy több fát adhassunk. Függőleges helyzetben tömörebben rakódik, mint egy autóra dobálva. Így valójában jóval több mint 2 űrméter ömlesztett tüzifa van benne. És persze hálóba csomagolva sokkal szárazabb.

  Győződjön meg a minőségről

  A hálós csomagolásnak köszönhetően Ön meggyőződhet a kályhakész tüzifa minőségéről. Még mielőtt kifizetné, kiválaszthatja az Önnek legmegfelelőbb méretet, csomagot. Legyen az klasszikus 25, 33, 50 cm vagy egyedi méret. Kívánsága szerint apróbbra vagy vastagabbra hasítjuk.

  Szárazabb, mert ez a csomagolás Önnek dolgozik.
  Üzemünkben azonnal feldolgozzuk a beérkező minőségi rönkfát. S amíg a csomag vár a gazdájára, a téli tüzelő a hálónak és a szakszerű (fedett, de széljárta) tárolásnak köszönhetően egyenletesen tovább szárad. Így több meleget ad.

  VÁSÁRLÓI TÁJÉKOZTATÓ »

  Köszönjük, hogy Ön is megújuló energiaforrást választott otthona fűtésére! Az alábbiakban röviden tájékoztatást adunk a tűzifa kiválasztásával, vásárlási körülményeivel és felhasználásával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

  Tűzifának elsősorban az egészséges faanyag és a kemény lombos fafajok (tölgy, cser, akác, bükk, gyertyán, juhar, kőris) alkalmasak. A lágy lombos fafajok (nyír, éger, nyár, fűz) és a fenyők fűtőértéke kisebb a kemény lombosokénál, de a lágy lombos, ill. fenyő tűzifa piaci ára általában ehhez igazodóan alacsonyabb is.

  Tűzifát – különösen ismeretlen kereskedőtől – térfogatra, tömör köbméterben (továbbiakban: m3) érdemes vásárolni. Az alábbiakban közölt átszámítási tényezőkkel Ön is könnyedén meggyőződhet a megvásárolt mennyiségről:

  Az úgynevezett sarangolt vastag tűzifa legalább 1 m hosszúságú, a vékonyabb végén kéreggel együtt mérve legalább 5 cm vastagságú darabokból áll. Az 5 cm alatti vastagság esetén mindig vékony tűzifáról beszélünk, de ezt a határt magasabb vastagsági méretnél is meghúzhatják a piaci viszonyoktól függően. Vastag tűzifából 1 m3-nek átlagosan az 1 m széles, 1 m hosszú és 1,7 m magas (1 m x 1 m x 1,7 m = 1,7 űrméter, amely mennyiséget régiesen 1 erdei köbméternek hívnak), egymással párhuzamosan rakott darabokból álló rakat felel meg. Az 5 cm alatti vékony tűzifából 1 m széles, 2 m hosszú és 1,7 m magas rakat, azaz 3,4 űrméter szükséges, de az 5-8 cm közötti tűzifa esetén már 1 m széles, 1 m hosszú és 2,5 m magas rakat, azaz 2,5 űrméter is kiadja az 1 m3-t. A rakat hossza, magassága tehát változhat, a jelzett értékek a befoglaló méretekből történő számításhoz adnak iránymutatást.

  Hasított, darabolt és szabályosan összerakott tűzifából az 1 x 1 x 1 m befoglaló méretű, azaz 1 űrméternyi rakat átlagosan 0,7 m3-nek, az 1 x 1 x 1,7 m befoglaló méretű, azaz 1,7 űrméternyi pedig mintegy 1,2 m3-nek felel meg (ilyen pl. a kalodás tűzifa). Az ömlesztve szállított aprított tűzifánál a tűzifa-halom bennfoglaló méretei alapján számított térfogat (űrméter) 50 %-a körüli a tényleges m3 (ilyen pl. a hálós ömlesztett tűzifa is).

  Amennyiben a tűzifát 1 méternél hosszabb ág és törzsdarabokban vásárolják, annak térfogatméréséhez szakember közreműködése ajánlott.

  Tömegre történő vásárlás esetén figyelemmel kell lenni arra, hogy a tűzifa tömegét nagymértékben befolyásolja annak fafaja, nedvességtartalma és egészségi állapota is. A frissen kivágott, azaz nedves fa és a jól kiszáradt, úgynevezett légszáraz fa tömege között akár 25 % különbség is lehet. Ha tömegre vásárol, figyeljen oda, hogy csak hitelesített mérlegen mért tűzifára vonatkozó, mérlegjegy alapján kiállított számla ellenében fizessen. A korhadt, pudvás tűzifa súlya és fűtőértéke jóval alacsonyabb az egészségesnél!

  Tájékoztatjuk, hogy ezek az adatok átlagos értékek, csak megfelelő körültekintéssel alkalmazhatók!

  A TŰZIFA ÁTVÉTELE ELŐTT MINDIG ELLENŐRIZZE A LESZÁLLÍTOTT TŰZIFA FAFAJÁT, MENNYISÉGÉT (TÉRFOGATÁT), EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTÁT, ÖSSZERAKOTTSÁGÁT ÉS FELDOLGOZOTTSÁGI FOKÁT!
  MINDEN ESETBEN KÉRJEN SZIGORÚ SZÁMADÁSÚ SZÁLLÍTÓJEGYET ÉS SZÁMLÁT VAGY NYUGTÁT!

  Ha teheti, legkésőbb nyár elején vegye meg téli tüzelőjét. A tüzeléshez szükséges optimális nedvességtartalmat csak a kivágástól számított 8-10 hónap – fedett, de szellős helyen történő száradás – után éri el a fa, így akár 20-30 %-ot is spórolhat. A begyújtás előtt győződjön meg tüzelőberendezésének épségéről és a kémény megfelelő állapotáról, szükség esetén hívjon szakembert!

  Ha a tűzifavásárlás során felmerült kérdéseire nem kapott meggyőző választ az eladótól és úgy érzi, hogy megtévesztés áldozata lett, javasoljuk, értesítse a rendőrséget és a fogyasztóvédelmi hatóságot, illetve tegyen bejelentést a Nébih felé az eutr@nebih.gov.hu email címen.
  Bővebb információk találhatók a http://portal.nebih.gov.hu/eutr oldalon.

  NYOMTATHATÓ VÁLTOZAT (PDF)↓

  Kinek ajánljuk magunkat?

  Mindenkinek aki szeretné csökkenteni fűtésszámláját. Időseknek, egyedülállóknak, nagycsaládosoknak. Kis pénzből élőknek. Mindenkinek, aki szeretné melegben tudni családját. Tudjuk vállalni cégek, munkahelyek, intézmények folyamatos tüzifa ellátását is. Ha korrekt, megbízható beszállítóra vágyik a Szenczi Wood jó választás.

  Keressen bátran!
  Elérhetőségeink:

  +421 907 050 526

  tomasszenczi@gmail.com

  www.tuzifa.sk

  Nána, Madách u 17

  Hé-Pé:  07:00 – 15:30,

  Szo:  Zárva

  Címünk:

  SZENCZI WOOD, s.r.o.
  Madách u. 17              943 60 Nána
  Szlovákia

  Épületfa:

  SOLUTIONS, s.r.o.
  +421 905 786 270
  e-mail: tomasszenczi@gmail.com

  Tűzifa:

  +421 907 050 526
  e-mail: tomasszenczi@gmail.com

  Nyitvatartás:

  Hétfő-Péntek:   07:00 – 15:30
  Szombat, Vasárnap: Zárva


  Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le akcióinkról.